Renault Trucks onthult het design van zijn elektrische T- en C- modellen

Renault Trucks onthult de modellen van zijn 100% elektrisch heavy-duty gamma. De Renault Trucks E-Tech T en C, die als eerste het nieuwe merklogo van de fabrikant dragen, zullen vanaf 2023 in serie worden geproduceerd in de fabriek van Renault Trucks in Bourg-en- Bresse. Ze zijn nu al beschikbaar in voorbestelling.

Met de komst van zijn  volledig 100% elektrische gamma schakelt Renault Trucks een versnelling hoger om het goederenvervoer over de weg koolstofvrij te maken. Voortaan biedt Renault Trucks als enige constructeur elektrische mobiliteit voor alle toepassingen: van een bakfiets van 650 kg voor stadslogistiek tot een elektrische trekker en vrachtwagen van 44 ton, waarvan vandaag het ontwerp wordt onthuld.

 

Een evenwichtige en afgemeten evolutie in design

Deze nieuwe modellen voor regionale distributie en bouw hebben een design dat specifiek is voor hun elektrische aandrijving. De ontwerpers van Renault Trucks hebben wijzigingen aangebracht aan de voorkant zonder daarbij te raken aan de perfecte algemene harmonie.

De Renault Trucks E-Tech T en C krijgen in de eerste plaats de grafische signatuur die eigen is aan de elektrische vrachtwagens van het merk: blauwe sierwieldoppen en verticale strook op de zijkanten van het voertuig en Renault Trucks E-Tech-logo vooraan. Ze zijn ook voorzien van een nieuwe embleemplaat in blauw plexiglas.

Om de veiligheid te verhogen werd de voorkant van de voertuigen 115 mm naar voren geschoven en werden er radars op de flanken geplaatst. Het chassis is ook uitgerust met een wegklapbare treeplank die de batterijruimte maximaliseert.

Wat het volledig herwerkte radiatorrooster betreft, haalden de ontwerpers van Renault Trucks hun inspiratie uit de wereld van de elektronische muziek; het is namelijk geïnspireerd op een equalizer. Om dit elektromechanische gevoel te versterken, is de voorzijde van de voertuigen volledig gelakt.

Tot slot dragen de Renault Trucks E-Tech T en C het nieuwe merklogo met gemoderniseerde lijnen. De ruit in geborsteld aluminium op een glanzend zwarte achtergrond op het radiatorrooster geeft de voertuigen een moderne en verfijnde look.

Nieuwe visuele identiteit: een moderne en betrokken fabrikant

De verandering van de visuele identiteit van Renault Trucks, belichaamd door een resoluut modern monochroom logo, bevestigt de versnelling en de betrokkenheid van de fabrikant om het transport koolstofvrij te maken.

Renault Trucks is immers vastbesloten om de klimaatuitdaging aan te gaan door steeds schonere, veiligere en meer circulaire transportoplossingen te ontwikkelen om zijn klanten te begeleiden in hun traject naar koolstofneutraliteit.

De Renault Trucks E-Tech T en C zijn nu al te bestellen bij de dealervestigingen van Renault Trucks in Europa. Transporteurs die een elektrisch voertuig uit het zware gamma willen aanschaffen, kunnen nu al de eerste productieplaatsen reserveren. De productie van de Renault Trucks E-Tech T en C start eind 2023 in Bourg-en-Bresse, Frankrijk.

 

Renault Trucks Z.E.

Renault Trucks beschikt nu reeds in zijn full electric gamma over verschillende types van de Renault Master, alsook over de D-Range distributievoertuig.

De full electric Renault Master Z.E. is nu verkrijgbaar in 3 modellen en 8 verschillende versies. De gesloten bestelwagen (3 lengtes, 2 hoogtes), de platform & de chassis cabine. De actieradius van 120 km is ideaal voor distributie in de stedelijke gebieden en/of voor lokale invulling van behoeftes.

Met de Renault Trucks D Z.E. en D-Wide Z.E. heeft Renault Trucks tevens een antwoord voor het zwaardere werk in het distributieverkeer, en dit volledig elektrisch!

Wil je meer weten : contacteer dan ons verkoopsteam bij Vansteeland Izegem 051/31 13 34 of verkoop@vansteeland.be

Renault C & K -Range : modulair inzetbaar

Renault Trucks beschikt over een uitgebreid aanbod inzetbaar als zware bouwvoertuigen of andere modulaire toepassingen van onder meer containervervoer, betonpompen, afvalvervoer, edm.

Het verkoopsteam van Vansteeland werkt graag jouw voertuig op maat uit, aangepast aan jullie specifieke behoeften en professionele vereisten. Aarzel niet, en neem contact op met onze verkopers : Geert Vansteeland (T 0475/78.18.30 – geert.vansteeland@vansteeland.be) of Sven Platevoet (T 0471/01.43.57 – sven.platevoet@vansteeland.be).